Hoe ontstaat een longontsteking

Hoe kan een longontsteking nou eigenlijk ontstaan? Wat is de oorzaak van een longontsteking? In dit artikel gaan wij dat beter bekijken. Als we kijken naar micro-organismen, dan zijn daar heel veel van die een longontsteking kunnen veroorzaken. Als we het over heel veel hebben dan sprake we over honderden. De belangrijkste veroorzaker is meestal de bacterie pneumokok. Een longontsteking kan echter ook andere oorzaken hebben. De belangrijkste hebben wij op een rij gezet.

  • Schimmels of parasieten.
  • Bacteriële infectie via het bloed (bacteremie).
  • Inademing van irriterende stoffen.
  • Als gevolg van bewusteloosheid het inademen van braaksel

Risicos van een longontsteking

Er zijn meerdere risicofactoren waardoor een longontsteking eerder kan optreden. Oudere mensen of zeer jonge mensen bijvoorbeeld hebben meer kans om een longontsteking op te lopen. Ook rokers, mensen die een operatie hebben ondergaan, kankerpatiënten lopen meer kans op het krijgen van een longontsteking. In het algemeen kun je stellen dat mensen met een verlaagde weerstand een grotere kans hebben om geveld te worden door een longontsteking. Mensen in deze groep moeten dus extra alert zijn

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.