Nierklachten komen bij steeds meer mensen voor. Er zijn verschillende soorten nierklachten, en iedere soort heeft weer een andere oorzaak. Het is hierom altijd van belang dat je eerst nagaat waar de klachten vandaan komen, zodat je meer duidelijkheid krijgt waar jij op dit moment exact last van hebt. Als je bijvoorbeeld met pijn te maken hebt dan kan dit allerlei oorzaken hebben. De nierklachten kunnen veel complicaties met zich meebrengen. Het is zorg dat je de problemen zo snel mogelijk weer kunt voorkomen. Dit vereist in veel gevallen een afspraak bij de huisarts, want alleen dan kun je zorgen dat jij de juiste zorg krijgt. Afhankelijk van de aard van de nierklachten kan de huisarts de juiste medische procedure starten en medicatie voorschrijven.

Nierklachten komen bij steeds meer mensen voor. Er zijn verschillende soorten nierklachten, en iedere soort heeft weer een andere oorzaak. Het is hierom altijd van belang dat je eerst nagaat waar de klachten vandaan komen, zodat je meer duidelijkheid krijgt waar jij op dit moment exact last van hebt. Als je bijvoorbeeld met pijn te maken hebt dan kan dit allerlei oorzaken hebben.

De nierklachten kunnen veel complicaties met zich meebrengen. Het is zorg dat je de problemen zo snel mogelijk weer kunt voorkomen. Dit vereist in veel gevallen een afspraak bij de huisarts, want alleen dan kun je zorgen dat jij de juiste zorg krijgt. Afhankelijk van de aard van de nierklachten kan de huisarts de juiste medische procedure starten en medicatie voorschrijven.

Welke nierklachten zijn er?

Doordat er van verschillende nierklachten sprake kan zijn, is het goed om op bepaalde symptomen te letten. In deze lijst lees je meer over de verschillende nierklachten en de aard hiervan.

- Stekende pijn in de zij; het kan voorkomen dat jij op dit moment met een stekende pijn in de zij kampt. Dit is bijvoorbeeld het gevolg van een nierinfectie. Dit kan ook voortkomen uit nierstenen die door de nierbuizen moeten. Het is daarom altijd raadzaam om bij een stekende pijn een dokter te raadplegen. Als jij kampt met lichte pijn dan kun je het beste vandaag of morgen naar de huisarts gaan. Heb je echter last van zware steken dan is het beter om vandaag nog naar de dokter te gaan. Er kan sprake zijn van een vervelende infectie die alleen maar tot meer pijn zal leiden.

- Nierstenen; een van de meest bekende nierklachten is een groepje nierstenen. Bij nierstenen doet het ontzettend pijn om te plassen. De stenen zitten op dit moment in de nier, en deze moeten dan ook medisch worden verwijderd. Bij nierstenen is er over het algemeen sprake van een obstructie van de urinebuizen. Dit verklaart de pijn die jij op dit moment ervaart.

- Tumor in de nieren; de nierklachten kunnen ook voortkomen uit kanker in de nieren. Het komt helaas steeds vaker voor dat tumoren zich in de nieren vormen. Dit kan tot ontzettend zware pijnen leiden. Het is in dit geval dan ook raadzaam om zo snel mogelijk langs de huisarts te gaan. Er moet, wanneer er sprake is van nierkanker, een goede medische procedure worden gestart.

Bekende symptomen die voorkomen bij nierklachten

Er zin bij nierklachten verschillende aanvullende symptomen die vaak voorkomen. In dit volgende lijstje vind je de meest voorkomende symptomen.

- Minder vaak of juist vaker plassen; als je te maken hebt met nierklachten dan kun je dit ook merken aan hoe vaak jij naar het toilet moet. Als jij op dit moment merkt dat jij aanzienlijk vaker, of juist minder vaak, naar het toilet moet dan jij gewend bent dan bestaat de kans dat jij op dit moment een van de bovengenoemde klachten ervaart.

- Bloed in de urine; merk je tijdens het urineren een bepaalde verkleuring in de urine? Dan kan dit een indicatie zijn dat er bloed in de urine zit. Dit is in veel gevallen reden tot zorg, want dit betekent dat er ergens tussen de nieren en de urinewegen een bloeding is.

- Rugpijn; het komt regelmatig voor dat mensen naast nierklachten ook klachten in de onderrug merken. Dit kan een indicatie zijn dat er meer aan de hand is met jouw nieren, en dat jij hier zo snel mogelijk een afspraak bij de huisarts voor moet maken.

Meer weten?

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.