Het mag dan allemaal wel heel aantrekkelijk klinken, een ingreep is pas succesvol als de resultaten en uiteindelijke ervaringen positief zijn. Handige websites om ervaringen over ooglaseren te vinden zijn:

Op de tweede webpagina kunt u ook vrij gemakkelijk de prijzen voor ooglasering onderling met elkaar vergelijken. De websites bevatten een grote community waar de nodige gebruikservaringen te lezen zijn. Over het algemeen zijn deze vrij positief te noemen. "Niet twijfelen maar gewoon doen" en "ik had dit veel eerder moeten doen" zijn uitspraken en conclusies die vaak voorkomen. Staart u zich echter niet op blind, het kan altijd zo zijn dat u minder tevreden zult zijn. Lees u goed in en kijk goed rond opdat u alle risico's en enkele slechte ervaringen over ooglaseren gehoord hebt. Alleen zo kunt u een afgewogen keuze maken. Er zijn een aantal spookverhalen in omloop, onder andere dat het een gevaarlijke ingreep zou zijn. Bij slechts 5% van de gevallen is er een vervolgbehandeling nodig, net als iedere medische ingreep is deze dus ook niet zonder een klein risico. Ook het verhaal dat er nog geen lange termijn ervaringen zijn over ooglaseren is niet helemaal waar. Vanaf de jaren tachtig wordt er al veel ervaringen opgedaan met ooglaseren Ook de angst dat u binnen een paar jaar weer een vervolgbehandeling nodig heeft is tamelijk ongegrond. Zoals eerder genoemd is dit slechts bij een selecte groep het geval. Ook moet u niet denken dat u te nimmer en nooit meer een bril zult dragen. Het verouderingsproces van uw oog kan niet geheel geremd worden. Zo moet u niet vreemd opkijken als u, naarmate u ouder wordt, toch een leesbril nodig zult hebben.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.