Eten tijdens ongesteld zijn

Iedere vrouw heeft een andere reactie op haar menstruele cyclus. Voor sommigen is de menstruatie komt en gaat op rolletjes, voor anderen is er een maandelijkse aanpassing aan hormonale schommelingen. Voor degenen met een zeer zware menstruatie, menstruatie is een nachtmerrie van logistiek en planning.

Uw voeding kan een belangrijke rol spelen in hoe je lichaam omgaat deze fysieke en vaak emotionele gebeurtenis.

"Als je niet goed eet, misschien een gebrek aan bepaalde vitaminen en mineralen, niet sporten, benadrukt, te veel om elke dag te doen en een algemeen gevoel van 'run down' is het zeer mogelijk dat uw lichaam in staat is het produceren van de juiste balans van hormonen en om gebruik te maken die hormonen goed elke cyclus zal worden gecompromitteerd ", zegt dr. Marilyn Glenville, een vooraanstaand voedingsdeskundige die gespecialiseerd is in de gezondheid van vrouwen, en auteur van een groot aantal boeken over de gezondheid van vrouwen, met inbegrip van OvercomingPMS de natuurlijke manier.

Premenstrueel syndroom

Als u last heeft van premenstrueel syndroom zul je maar al te bewust van de symptomen.

Zorg ervoor dat u genoeg van de volgende met (maar verwacht geen onmiddellijke resultaten - supplementen kan duren tot drie maanden om een ??effect te hebben):

 • Multivitamine en Mineralen moet vormen de basis van uw suppletie, en ervoor zorgen dat u nog wat van al die noodzakelijke voedingsstoffen.
 • Vitamine B6 is een "goed humeur" vitamine die een belangrijke rol in de synthese van bepaalde chemicaliën in de hersenen (neurotransmitters) speelt. Neem magnesium tegelijkertijd: het de B6 omzetten in actieve vorm (pyridoxal-5-fosfaat). Ook neemt vit B6 in de vorm van pyridoxal-5-fosfaat.
 • Vitamine E. Nieuw onderzoek toont aan dat vitamine E zou kunnen zijn het meest gunstig zijn voor de symptomen van PMS.
 • Magnesiumis bekend als "tranquillizer natuur" is gevonden nuttig zijn bij het verlichten PMS symptomen, vooral als met vitamine B6. Magnesium kan ook helpen voorkomen dat menstruele migraine.
 • GLA. Omega 6 essentiële vetzuren (linolzuur) worden omgezet in gamma-linoleenzuur (GLA) dat wordt aangetroffen in planten, zoals teunisbloem, bernagie en starflower. Dit is vooral nuttig voor vrouwen met premenstrueel borsten.
 • Kruiden kunnen zeer effectief bij de behandeling PMS symptomen. Echter, hun actieve elementen botsen met die van andere geneesmiddelen (de pil, HRT of andere hormonale medicatie) dus altijd eerst met uw arts. Agnus Castus wordt steeds meer beschouwd als het kruid voor PMS, omdat het helpt de balans van de hormonen. Het is verkrijgbaar bij de meeste reformwinkels en apotheken. Glenville maakt gebruik van een organische combinatie van kruiden genoemd Agnus Castus Plus, die zijn verkrijgbaar bij www.naturalhealthpractice.com.

Menorragie

Als u last heeft van zeer zware periodes, zich richten op supplementen die beschermen tegen bepaalde minerale gebreken, zoals ijzer. Begin met een multivitaminen / mineralen supplement. "Je voeg dan in een iets grotere hoeveelheden van andere voedingsmiddelen waarvan bekend is om behulpzaam te zijn voor zware periode", zegt Glenville.

 • Vitamine A is een antioxidant die helpt bij het beschermen je cellen tegen beschadiging en om normaal te reproduceren. Een studie toonde aan dat 92% van de vrouwen met een tekort aan vitamine A bleek dat de zware bloedingen ofwel was genezen of verlicht na het innemen van extra vitamine A.
 • B-vitaminen helpen de lever een teveel aan oestrogeen omzetten in minder gevaarlijke vormen. Vitamine B6 helpt bij de productie van prostaglandines, die bijdragen tot het verminderen abnormale bloedstolling.
 • Vitamine C en bioflavonoïden helpen om haarvaten te versterken dat kan zware bloedingen te verminderen. Genomen als aanvulling, heeft vitamine C ook uitstekende resultaten voor veel vrouwen met zware periodes. "Een studie toonde aan dat het nemen van 200 mg van vitamine C met bioflavonoïden, drie keer per dag, bloedingen verminderd in 87% van de geteste vrouwen", zegt Glenville.
 • Zink is zeer nuttig voor het gezond functioneren van het reproductieve systeem en voor de hormoonbalans.
 • Iron. Als u zeer zwaar bloeden, mag u het risico om bloedarmoede. Veel voorkomende symptomen zijn vermoeidheid, verlies van eetlust, constipatie, prikkelbaarheid en bleekheid. Je moet getest worden voor deze aandoening: zowel uw hemoglobine en ferritine niveaus moeten worden gecontroleerd. Als u zijn ijzer-deficiënte, neem een ijzersupplement. En, zoals vitamine C helpt de absorptie van ijzer, zorg ervoor dat u samen de twee (zelfs een glas jus d'orange zullen doen).
 • Essentiële vetzuren (EFA's), zoals teunisbloemolie of starflower zijn een belangrijk middel om de zware bloedingen tijdens periodes. EFA's zijn ook te vinden in noten, zaden, lijnzaad en lijnzaad olie en vette vis zoals makreel en zalm).

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.