Tril ogen

Wat zijn de oorzaken ogen trillen en hoe kan ik het stoppen?

Oog trillen, of myokymia, is een onvrijwillige ooglid samentrekken van de spieren die meestal van invloed op het onderste ooglid. De precieze oorzaak van de ogen trillen is niet bekend. Een twitch ontwikkelt zich soms in tijden van verhoogde stress. Eye spiertrekkingen is ook in verband gebracht met een hoge inname van cafeïne, vermoeidheid of overmatig loensen. Het kan ook na het lezen of aan een computer voor langere tijd.

Eye trillen is meestal een teken dat je nodig hebt om een pauze te nemen en te ontspannen. Soms is een twitch weg zal gaan na een goede nachtrust, maar een koppige twitch kan zo lang als drie weken duren.

Als de trekkingen betreft ogen aanblijven, is er een mogelijkheid dat u blephorospasm heeft. Dit is een chronische aandoening die vaker voorkomt bij vrouwen boven de 50. Blephorospasm kan evolueren is meerdere malen in krachtig sluiten van de ogen. Nogmaals, er is geen definitieve oorzaak, maar het kan worden verergerd door stress, fel licht, kijken te veel tv, en vermoeidheid.

Om de ogen trillen te verlichten, probeer dan het toepassen van warme kompressen om de trekkingen oog en zachtjes masseren van de oogleden met je vingers. Voor ooglid samentrekkingen die langer dan 2 of 3 dagen, over-the-counter mondeling of actuele (oogdruppels), antihistaminica kunnen enige verlichting te bieden. Hoewel het niet een directe behandeling, antihistaminica het afremmen van de spiercontracties, of trillen, waardoor het minder vervelend.

Een gewelddadige oog trekkingen die inhoudt dat een hele kant van het gezicht wordt hemifaciale spasmen genoemd. Een hemifaciale spasmen kan een veel ernstiger twitch zijn. Het kan zelfs invloed hebben op het spreken en eten. Een hemifaciale spasme wordt meestal veroorzaakt door ontstoken gezicht zenuwen, maar het gevolg kan zijn van een meer ernstige neurologische probleem. Deze vorm van spasme wordt vaak behandeld met spierontspannende injecties of medicijnen. Als u zich zorgen dat u meer dan een gemeenschappelijke ooglid twitch hebben, contact op met een professionele oogleden voor een evaluatie.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.