Rode ogen

Meestal is een geval van rode ogen van korte duur en verdwijnt vanzelf. Soms kan echter rode ogen worden veroorzaakt door iets ernstigers. De volgende gevaar symptomen in een rood oog moet worden geëvalueerd door een medische professional:

Wazig zien

Wazig zien wordt vaak geassocieerd met ernstige oculaire ziekte. Als uw arts uw visie controleert zelfs, tijdens een routine oogonderzoek, het is een eenvoudige, snelle manier om de gezondheid van het oog vast te stellen. Als een patiënt kan lezen de 20/20 regel op het oog kaart met gemak, dat ten minste vertelt de dokter dat licht is vooral gericht op het netvlies vrij nauwkeurig en het netvlies is het verwerken van de informatie correct. Echter, als je oog is rood en je visie is wazig, is iets belangrijks aan de hand. Als de bron van de roodheid is het maken van uw visie wazig, wordt dan iets storing aanzienlijk met uw visuele systeem. Aan de andere kant, als je visie is wazig zonder associate roodheid, dan kan men vrij snel vast te stellen dat de visie kan wazig zijn omdat uw recept misschien niet up-to-date is.

Ernstige pijn

Conjunctivitis kan leiden tot milde irritatie of scratchiness, maar niet extreem pijn. Ernstige pijn is een symptoom van keratitis, een hoornvlieszweer, iridocyclitis, of acute open-hoek glaucoom. Ernstige pijn moet altijd zo snel mogelijk worden geëvalueerd.

Fotofobie

Fotofobie, of extreme gevoeligheid voor licht, is meestal een symptoom van iritis. Iritis is een ontstekingsziekte van het oog waarin de ciliaire spier ontstoken raakt en begint te spasme, waardoor de ogen te voelen gevoelig voor licht.

Gekleurde halo's

Gekleurde halo's zijn een symptoom van cornea-oedeem en acute open-hoek glaucoom. Meestal halo gezien rond lampen worden veroorzaakt door een verstoring in het optische systeem van het oog. Het hoornvlies, de heldere koepel structuur aan de voorzijde van het oog, dikker, door zwelling of oedeem. Als het dikker, wordt het ook bewolkt. Wanneer dit gebeurt, licht verstrooit en we zien halo's.

Als u denkt dat u een van de waarschuwingssignalen met rode ogen hebben, is het belangrijk om te zien een medische professional.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.