Ben je over tijd?

De Menstruatie

Menstruatie is de normale, periodieke afvoer van bloed en weefsel van de binnenwand van de baarmoeder (uterus), die zich om de 28 dagen bij vrouwen in de reproductieve leeftijd. Het begin van de menstruatie, de zogenaamde menarche, gebeurt in de puberteit. De menstruele cyclus wordt herhaald gedurende het hele leven, tenzij onderbroken door zwangerschap of langwerkende hormonale anticonceptie, tot aan de menopauze (stoppen van de menstruatie, rond 52).

Er zijn veel mythes en taboes in verband met menstruatie. Sommige culturen voort te zetten, zoals velen in het verleden, te isoleren of menstruerende vrouwen beperken, en te overwegen menstruatie als beschamend of "onrein". In het algemeen zijn houding nu steeds meer positieve en open voor dit natuurlijk proces.

Meer onderwerpen in het artikel:

  • Menarche
  • mythes en taboes

lees verder...

Eten tijdens ongesteld zijn

Iedere vrouw heeft een andere reactie op haar menstruele cyclus. Voor sommigen is de menstruatie komt en gaat op rolletjes, voor anderen is er een maandelijkse aanpassing aan hormonale schommelingen. Voor degenen met een zeer zware menstruatie, menstruatie is een nachtmerrie van logistiek en planning.

Uw voeding kan een belangrijke rol spelen in hoe je lichaam omgaat deze fysieke en vaak emotionele gebeurtenis.

"Als je niet goed eet, misschien een gebrek aan bepaalde vitaminen en mineralen, niet sporten, benadrukt, te veel om elke dag te doen en een algemeen gevoel van 'run down' is het zeer mogelijk dat uw lichaam in staat is het produceren van de juiste balans van hormonen en om gebruik te maken die hormonen goed elke cyclus zal worden gecompromitteerd ", zegt dr. Marilyn Glenville, een vooraanstaand voedingsdeskundige die gespecialiseerd is in de gezondheid van vrouwen, en auteur van een groot aantal boeken over de gezondheid van vrouwen, met inbegrip van OvercomingPMS de natuurlijke manier.

Meer onderwerpen in het artikel:

  • Premenstrueel syndroom
  • Menorragie

lees verder...

Hoe om te gaan met menstruatie?

De meest gebruikte producten om menstruatie te behandelen zijn maandverband (of handdoeken) en tampons. Beide hebben en nadelen.

Maandverband het voordeel dat menstruatiebloed zamelen buiten de vagina. Er is minder kans op verstoring van de eco-systeem van de normale vaginale bacteriële flora die, als gewijzigd, kan leiden tot infectie. Overmatige bloeding en een onnatuurlijke geur worden eerder opgemerkt dat belangrijk is voor vrouwen die eerder last van hevige menstruaties of vaginale infecties. Maandverband is ook aan te raden voor jonge meisjes die in de jaren kort na de menarche wanneer de hymenal ring in maagden nog steeds intact is en de vagina groeit nog steeds, zou zich ongemakkelijk voelen inbrengen en verwijderen van tampons.

Meer onderwerpen in het artikel:

  • Maandverband
  • Tampons
  • toxische shock syndroom
  • hygiëne

lees verder...

Kans op zwangerschap

Voor veel vrouwen vandaag de dag, kunnen de kansen om zwanger te worden zwaar zijn aan hun hoofd zijn. Maar elk vrouwe op het lichaam is anders, en zelfs de meest afgelegen en lichte verandering van omstandigheden kan veranderen de kansen van zwangerschap verkleinen.

Er zijn veel factoren die kunnen helpen of hinderen de kansen om zwanger te raken dat vrouwen en mannen altijd moet overwegen wanneer het actief proberen om een ??baby te verwekken.

Typisch een gezonde paar kan een kind in tussen 4 realistisch zwanger - 9 maanden zonder veel probleem. Hoewel dit kan het normale tijdschema te zijn, zijn er vele andere koppels die een veel ander schema voor hun aankomende zwangerschappen ervaren.

Meer onderwerpen in het artikel:

  • De gezondheid van de moeder
  • De gezondheid van de vader
  • Hoe de kansen te verbeteren

lees verder...

Menstruatie Cyclus

De twee eierstokken, elk met duizenden eicellen (eieren), bevinden zich aan weerszijden van de baarmoeder in het bekken. De eileiders vormen de verbindende passage van de eierstokken naar de baarmoeder.

Elke maand produceert de linker-of de rechter eierstok een follikel, een kleine met vocht gevulde blaar. Dit gebeurt onder invloed van een follikelstimulerend hormoon (FSH) van de hypofyse van de hersenen. De follikel bevat een eicel en de omringende vloeistof die bestaat uit oestrogenen. Het ei zal worden uitgebracht tijdens de ovulatie, die 14 dagen vindt plaats vóór de volgende menstruatie. Na de eisprong, wordt de lege follikel gevuld weer op, in eerste instantie met bloed, die later overgaat in progesteron, de dominante hormoon van de tweede helft van de menstruele cyclus. lees verder...

Premenstrueel syndroom

Premenstrueel syndroom (PMS) is een veel voorkomende aandoening die verwijst naar een groep van symptomen ervaren als gevolg van veranderende hormoonspiegel voor en soms ook tijdens de menstruatie. De symptomen, die kunnen worden psychologische, gedragsmatige en fysieke, meestal zichtbaar worden in de week voorafgaand aan de menstruatie. Het verschil tussen pijnlijke menstruatie en PMS kan vaak worden gemaakt op basis van de geschiedenis. In het algemeen is de pijn met PMS in verband met gevoelige borsten en het gevoel van het hebben van een opgeblazen buik, terwijl in dysmenorroe, de pijn is een kramp gevoel in de onderbuik. In de regel PMS afneemt snel na het begin van de periode.

Het exacte mechanisme hoe de maandelijkse verandering in de hormoonspiegels PMS veroorzaakt, is onbekend. Er zijn geen hormonale verschillen in vrouwen met of zonder PMS, en aangenomen wordt dat vrouwen met PMS kan een andere reactie van het centrale zenuwstelsel de cyclische verloop van de hormonen.

Meer onderwerpen in het artikel:

  • psychische en emotionele symptomen
  • voedsel
  • Amenorroe
  • Oligomenorroe

lees verder...

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.